Workshops

Je kunt bij ons het spinnen op de spintol leren. Spinnen op een tol is veel makkelijker te leren dan spinnen op een spinnenwiel. We hakken het spinnen in stukjes voor je zodat je je steeds maar op één ding tegelijk hoeft te focussen. Wel zo lekker overzichtelijk!

In ons atelier in Schoonhoven bieden we regelmatig complete workshops aan van 2,5 uur. Na deze complete workshop heb je de basis van het spinnen en het twijnen in je vingers.
We hebben voor na de zomer alvast twee datums ingepland voor nieuwe workshops: zaterdag 3 september en zaterdag 1 oktober.


Tijdens beurzen en evenementen houden we Spinproeverijen van 45 minuten. Dat is precies lang genoeg om na een korte instructie aan de slag te gaan, je eerste draad te maken en… je te laten ontdekken dat spinnen waanzinnig leuk is!

De eerstvolgende spinproeverijen staan gepland voor het Wolfeest op 9 en 10 juli bij de schaapskooi van de Herders van Balloo.


Studio Spintol staat ook op de Weversmarkt. Hier staan we echter niet met onze Tollenwagen, maar met een reguliere verkoopkraam. We kunnen daardoor geen spinproeverijen geven tijdens de Weversmarkt. Natuurlijk kunnen we de tollen wel demonstreren vanachter de kraam.

Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuwe datum ingepland wordt voor een workshop of spinproeverij, vul dan het formuliertje hieronder in!